Bananenbrood is niet alleen gezond, het is ook nog eens lekker en eenvoudig te maken! Nog een voordeel: je kunt er eindeloos mee variëren. Ideaal als tussendoortje of ontbijt.

Ingrediënten voor dit heerlijke bananenbrood:

  • 150g donker volkorenmeel (en wil je gezonder doen, vervang dit dan door speltmeel of amandelmeel)
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 appel
  • 1,5 theelepel kaneel of koekkruiden
  • Snufje zout
  • Eetlepel honing
  • Zakje amandelschaafsel
  • Handje rozijnen

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd de appel in hele kleine blokjes. Prak de bananen fijn. Doe de geprakte bananen samen met de stukjes appel in een kom en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe, behalve het amandelschaafsel. Kneed alles goed door elkaar. Tipje: maak je handen nat zodat het mengsel niet zo aan je handen plakt.

Vet een cakevorm in en giet het mengsel in de vorm. Verdeel het amandelschaafsel over het mengsel en plaats de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat je bananenbrood 45 tot 60 minuten in de oven. Ruikt het al lekker naar appeltaart? Wanneer je zeker wilt weten of je brood al klaar is, kun je even met een satéprikker in je brood prikken. Komt de prikker droog weer uit het brood, dan is je brood klaar.

Guten Appetit! 

 

Facebook Reacties
Dit vond ik ervan:
  • Leuk (1)
  • Meuk (0)
  • Inspirerend (0)
  • Saai (0)