Een simpel en gezond recept dat het ook op warme dagen als deze perfect doet. Gepofte zoete aardappel, gevuld met zure room en een tomatensalade. Lekker, lekker!

Benodigdheden voor 1 persoon:

  •  1 zoete aardappel (voor de grotere eter 2 zoete aardappelen. Dan onderstaande rekenen per aardappel)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 20 g feta
  • Takje peterselie
  • Snufje zeezout
  • Snufje koriander
  • Snufje rozemarijn
  • Snufje tijm
  • Snuf chilipoeder
  • Snuf paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie
  • 2 eetlepels zure room (kan zonder, voor wie graag gezond doet, maar laten we eerlijk zijn.. Met is gewoon een stuk lekkerder)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de zoete aardappelen schoon en verwijder eventuele plekken. Prik met een satéprikker rondom een aantal gaatjes in de aardappelen.

Neem een stuk aluminiumfolie en besprenkel deze met olijfolie. (Handig hiervoor zijn de speciale sprayflacons.) Verdeel een snuf zeezout over het midden van de folie. Vervolgens ook een snufje korianderpoeder, tijm en rozemarijn. Verpak de zoete aardappel in de folie. Doe dit voor het aantal benodigde aardappelen en plaats 60-75 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de tomaat en ui in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn en verkruimel de feta. Doe alles bij elkaar en schenk er een eetlepel olijfolie bij. Bestrooi met wat chilipoeder en paprikapoeder naar smaak.

Wanneer de aardappels klaar zijn. Leg je ze op het bord en maak je een diepe snee in het midden. Deze vul je met de lepels zure room. Daarover komt de tomatensalade.

Gepofte Zoete Aardappel

Eet smakelijk!!

 

 

Facebook Reacties
Dit vond ik ervan:
  • Inspirerend (2)
  • Leuk (0)
  • Meuk (0)
  • Saai (0)