ETEN

Aardappel (weer net even) Anders

Voor jezelf koken is eigenlijk maar saai hè? Want eigenlijk heb je wel zin in iets lekkers, maar om veel moeite te doen alléén voor jezelf is ook zo wat. Bij mij eindigt zoiets al snel in een blikje groente met puree uit een zakje (ja zo eentje waarbij je alleen water hoeft toe te voegen en vissticks. Heerlijk trouwens, alleen niet echt bijzonder.

Dit keer doe ik het even weer anders. Laat ik nou nog een paar aardappelen hebben. Jawel, die kun je gewoon even koken maar ik dacht ineens terug aan de heerlijke aardappels die we kregen tijdens een vakantie in Kroatië. Aardappelen, maar dan net even anders. Wil je ook wel eens wat anders? Dat kan als volgt:

Men neme…

  • Aardappelen
  • Knoflook
  • Peterselie (vers of uit potje)
  • Olijfolie

Schil de aardappels, hoeveel je zelf maar wilt, en snijd deze in partjes. Kook de aardappels 5 minuten. Ondertussen pak je een ovenschaal en schenk je wat olijfolie op de bodem. Pers een aantal (naar eigen smaak) knoflookteentjes uit in de olijfolie en voeg ook fijngesneden peterselie of een flinke snuf peterselie uit een potje toe. Doe vervolgens de kort gekookte aardappelpartjes erbij en schep het een beetje om. Vervolgens 20 minuten in de oven op 160 graden en klaar! Simpeler kan toch bijna niet? Een erg fijne combi met (verse) spinazie en vis, of natuurlijk die ó zo lekkere vissticks. Nomnomnom.

 

 

 

 

Facebook Reacties