CREATIEF

Het leukste decembercadeau: de DIY Adventskalender

Wat ik nou het leuke vind van de decembermaand? Het kopen van cadeautjes! En dan niet van die grote cadeaus, nee, het liefst veel kleine cadeautjes.

Hier in Duitsland is de Adventskalender een heel bekend fenomeen die ook langzaam naar Nederland komt overwaaien door de Adventskalenders van onder andere Kinder chocolade. Je ziet ze overal. Van IKEA tot aan Douglas; allemaal verkopen ze een Adventskalender.

Nu kun je natuurlijk een kant en klare kopen om iemand mee te verrassen, maar waarom niet zelf een Adventskalender maken? Je kunt deze helemaal maken zoals je het zelf wilt en 24 cadeautjes kiezen , zodat er voor elke dag van december tot aan de Kerstdagen een cadeautje valt uit te pakken. Belangrijk: je moet wel iemand weten die het leuk vindt deze te ontvangen en waarvoor je véél cadeau-ideeën hebt.

Hieronder tips voor wie graag veel tijd besteedt aan het creëren van een Adventskalender en tips voor wie graag in zo min mogelijk tijd een mooie kalender wil klaarstomen. Daarnaast geef ik je vele cadeautips voor het vullen van de Adventskalender. 

DIY Adventskalenders voor creatievelingen

Ben je graag creatief bezig en vind je het juist leuk om uren in de weer te zijn met het maken van een originele kalender voor de Adventstijd? Bij Stoffen.net vind je 3 verschillende tutorials voor een zelfgemaakte Adventskalender. De eerste is een stoffen variant met 24 vakjes om aan de muur te hangen. De tweede versie bestaat uit 24 stoffen tasjes en de derde versie is een DIY Adventskalender met papieren zakjes en DIY accessoires. 

DIY Adventskalenders die iedereen kan maken

Wanneer je liever niet lang bezig bent met het in elkaar knutselen of naaien van een kalender, heb je gelukkig ook de mogelijkheid complete sets te kopen met alle benodigdheden, zodat je alleen nog maar de doosjes of zakjes hoeft te vullen met jouw cadeaus en deze moet voorzien van een sticker en eventuele kerstdecoraties. 

Handige DIY Adventskalendersets:

Heb je wat minder te besteden? Neem dan eens een kijkje bij bijvoorbeeld de Action, Tiger of Tedi. Ik heb bij Tedi in Duitsland een paar sets gehaald. Hier heb je verschillende soorten, van kleine vierkante doosjes, tot papieren en stoffen zakjes met allerlei accessoires.

Waar kun je de Adventskalender mee vullen?

Je kunt hele kleine kleine dingetjes toevoegen, zoals een chocolaatje, bonbon of ander lekkers en dit afwisselen met iets grotere presentjes. Hieronder een paar ideeën:

  • Fijne doucheproducten in reisgrootte. Dit kan je gewoon bij de drogist kopen, maar je kunt ook bijvoorbeeld van Rituals of Douglas bepaalde producten in reisformaat krijgen. De producten in klein formaat zijn ideaal voor in een Adventszakje!
  • Ook ideaal qua formaat: een gezichtsmasker! En.. deze heb je tegenwoordig ook wel voor mannen 😉 . Wil je daarin een beetje variëren? Je kunt ook kiezen voor oogpatches, een haarmasker of zelfs een masker voor je lippen, handen of voeten. Genoeg mogelijkheden!
  • De HEMA heeft grappige lekkernijen om toe te voegen, bijvoorbeeld marsepein sushi, chocolade emoticons of deze snoepschuimpjes.
  • Ik hou er wel van om ook iets zelfgemaakts toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld zelfgemaakte wattenschijfjes, zakdoekjes of een stoffen tasje toevoegen.
  • Een ronde shoppen bij de Action kan je ook een eind op weg helpen! Je kunt hier een hoop bruikbare producten halen waar iedereen wel iets aan heeft. Bijv. een vrolijke theedoek, waxinelichtjes, een mok, een fotolijstje (en daar doe je een leuke foto in natuurlijk) of wat dan ook! Je weet vast wel dingen die degene waaraan je de kalender geeft wel kan gebruiken.
  • Nog een paar ideeën voor mannen: een originele usb stick, batterijen (komt altijd van pas), sokken, after shave, bieropener, een mini drankflesje of een cadeaukaart voor een maand Spotify of Netflix.
  • Heeft degene aan wie je de Adventskalender cadeau geeft ook een huisdier? Dan kun je ook een of twee zakjes vullen met snacks of speelgoed voor het huisdier.
  • Wat ik ook altijd leuk vind, is het toevoegen van andere lekkernijen of delicatessen. Een bijzonder stukje kaas (vacuum verpakt), worst, noten, bijzondere kruiden, verse thee, verse kruidnoten of noem het maar op.

Hopelijk heb ik je met bovenstaande tips kunnen inspireren met het maken van een Advendskalender. Echt, mensen kunnen zó blij worden van een kalender die met liefde is samengesteld. Wie zou jij voor de decembermaand nou enorm gelukkig maken met elke dag een kleinigheidje? Je kunt vast wel iemand bedenken voor wie dit veel kan betekenen!

Facebook Reacties