Eigenlijk had ik al van begin af aan moeten weten dat ik niet moet vertrouwen op de ideeën van vriendlief. Ze zijn allemaal heel lief bedoeld, maar vallen allemaal net even anders uit dan verwacht. Zo was een van de eerste dates een rondje door de Botanische tuin van Oldenburg , één van de highlights van Oldenburg (omdat Oldenburg niet bepaald highlights heeft). Ik verwachtte destijds een enorme variatie aan tropische planten en bloemen in alle mogelijke kleuren met hier en daar een vlinder. In realiteit was het (in mijn ogen) een gewone Duitse tuin met hier en daar een bloemetje tussen de struiken. Nou, geen vlinder te bekennen hoor! We waren dan ook binnen twee minuten weer weg.

Zo heeft vriendlief wel vaker ideeën van uitstapjes, waarvan je vooraf denkt ach waarom niet, maar achteraf denkt ‘die tijd hadden we veel beter kunnen besteden’. Nu was het plan om even uit te waaien aan de kust. Op een uurtje rijden afstand zou een leuk plaatsje zijn waar we wel even een kijkje kunnen nemen onder het genot van typisch Noord-Duits visbroodje. Meneer had dan ook al even de hulp van Google ingeschakeld en het zag er allemaal leuk en gezellig uit. Doen we dat…

Na een uur te hebben gereden, blijkt het dan toch een stuk-je verder te zijn en moeten we dan ook nog ongeveer een uur extra. Dan komt het moment dat je de plaats inrijdt en denkt: ‘is dit het’? Dat je dan nog even rondrijdt, maar dan dingen van de Google foto’s herkent. Alleen lijkt op Google alles zonnig en is het overal vol met mensen, maar op het moment dat jij daar rijdt is alles dicht, grauw en is er geen mens te bekennen.

Nu was het uitje bedoelt om me een beetje op te vrolijken, maar intussen was de stemming verder gekelderd. Om de situatie nog te redden, is meneer verder gereden naar de dijk (waar ook geen kip te bekennen was), waar we toch maar even uit moesten te stappen om de zee nog even te zien en het idee te hebben dat de rit niet helemaal voor niets is geweest. Samen liepen we dijk op en daar stonden we dan bovenop de dijk met niets om ons heen. Het was daar zo ongelooflijk STIL, dat ik in lachen ben uitgebarsten “You and your ideas!”

Na een paar minuten zee-staren zijn we weer in de auto gestapt, op weg naar huis. Weer een uitstapje om niet te vergeten…

Facebook Reacties