E-SHOPPEN

Het leed dat Vakantieveilingen heet

Bied je wel eens mee op Vakantieveilingen voor een weekendje weg? Ik zou zeggen: stop met bieden! Vakantieveilingen heeft haar beste tijd wel gehad. De tijd dat je nog voor een paar euro een hotelovernachting kon bemachtigen is voorbij.

Tegenwoordig lijken mensen ook niet helemaal door te hebben hoe het biedingssysteem werkt. Het resultaat: een zwaar geïrriteerde Esther. Waarom biedt iemand in godsnaam €35,- wanneer het hoogte bod daarvoor nog op €4,- stond? Wat begrijpen die mensen nou niet? Ga dan gewoon direct ergens anders boeken en doe niet mee met een veiling! Waarschijnlijk hebben ze niet eens gelezen wat ze precies krijgen voor dat geld.

Verplichte extra’s

Staat een veiling vlak voor sluiting nog op €1,- of zelfs €0,-? Dan kun je eerst maar beter even ‘de kleine lettertjes’ lezen. Want wat zijn de verplichte extra’s? Elke dag verplicht ontbijt en diner in het hotel? Dan kom je alsnog uit op een hoog eindbedrag. Ook zie je tegenwoordig steeds vaker dat je voor aankomst op vrijdag of zaterdag een toeslag moet betalen. Lees dus voordat je een bod doet alles nog even goed door.

Weg met die veilingen

Kijkende naar hoe hoog die biedingen tegenwoordig uitkomen, is het veel voordeliger om gewoon ergens anders te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de aanbiedingen van Hotelspecials.nl. Tussen de aanbiedingen vind je vaak genoeg hotels voor nog geen €15,- p.p.p.n.. Hier komen echter nog wel boekingskosten overheen, maar dan heb je wel een mooi hotel waar je ook op vrijdag en zaterdag welkom bent, ‘s ochtends kunt aanschuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet en soms ook nog eens extra’s cadeau krijgt zoals een welkomstdrankje of lokale snack bij aankomst.

En ken je de NS Arrangementen van Weekendjeweg.nl? Je betaalt slechts €54,50,- p.p. voor één hotelovernachting inclusief ontbijt en een retourticket van de NS. Heerlijk voor een weekendje Scheveningen, Amsterdam, Utrecht, Groningen of noem het maar op!

Dat klinkt toch stukken beter?

Facebook Reacties