Fruit en groente bewaren lastig? Diegenen die in het weekend boodschappen inslaan voor de hele week, kennen dit probleem vast en zeker. Dat je voor de hele week fruit inslaat, maar halverwege de week de schimmels en rotte plekken alweer toeslaan en je alles kunt weggooien. Dat laatste doen we uiteraard liever niet.

Fruit en groente bewaren

We doen altijd ons best om groente en fruit goed weg te stoppen zodat je het na enkele dagen nog kunt eten. Bewaren we alles eigenlijk wel op de juiste manier? Hoort een aardbei of kiwi in de koelkast om langer vers te blijven of begint hij hier juist sneller rotten? Hoe zit het eigenlijk met een komkommer, tomaat of een bloemkool?

Ik deed eigenlijk altijd wat mij het beste leek of hoe ik het van jong af aan geleerd heb. Achteraf blijkt toch dat ik het met meerdere producten altijd verkeerd heb gedaan. Een aantal soorten groenten en fruit verliezen aan smaak wanneer je deze in de koelkast bewaard en blijven niet lang vers. Andere producten zijn weer dagen langer houdbaar in de koelkast. Weet jij zo welke soorten groenten en fruit je echt niet in de koelkast moet bewaren? En welke soorten groenten en fruit je vooral niet bij elkaar moet leggen?

Fruit en groente langer vers houden

Vooral op de warme dagen van het jaar is een stuk fruit het allerlekkerst. Voor deze warme dagen is het goed om te weten hoe je een stuk fruit het langst kunt bewaren en waar je deze het beste kunt bewaren. Daarom hier een lijst voor jullie die je kan uitprinten voor op de koelkast of aan de binnenkant van je keukenkastje, zodat je het altijd snel even kunt controleren bij het uitpakken van de boodschappen. Op de lijst met groenten en fruit vind je bewaartips en tips wat te doen als je nog wat over hebt. Zo hoef je niets weg te gooien!

Ik zou zeggen…. print it uut & save your fruit 😉

Facebook Reacties