CREATIEF

Naaipatroon: Jumper / Kruippakje

Een perfect patroon voor de beginnende naaister! Omdat de jumper aan twee zijdes te dragen is, valt het ook niet op wanneer je een beetje scheef naait of een foutje hebt gemaakt. Daarom is deze jumper het perfecte patroon voor wie nog niet veel achter de naaimachine heeft gezeten. Ik heb er inmiddels een paar gemaakt en ik ben fan van het patroon! Als je een hebt gemaakt, maak je de volgende in no-time!

Jumper2

Bij dunne jersey stoffen is het mogelijk om als drukknoopjes Color Snaps te gebruiken, zoals hierboven. Eigenlijk zijn de Color Snaps niet geschikt voor elastische stoffen, maar bij dunne jerseys werken ze prima. Wanneer de stof te dik is, blijven de drukknopen helaas niet goed zitten en kun je het beste de speciale naaivrije jersey drukknopen gebruiken. Drukknoopjes naaien of normale knopen kan natuurlijk ook!

 

Jumper3

 

Het patroon is van Puperita en niet gratis, maar is zijn prijs (momenteel €8,-) meer dan waard! Als je het patroon koopt via Etsy, kun je het gelijk downloaden. Je krijgt een PDF bestand met uitgebreide instructies inclusief instructiefoto’s. Het patroon is wel in het Engels! Je Engels hoeft echt niet van topniveau te zijn en de foto’s helpen je ook wanneer je de instructies niet geheel kunt ontcijferen. Met het patroon kun je jumpers maken voor newborns tot kinderen van 6 jaar. Kortom… voor die €8,- kun je ver vooruit ;). Het werkt heel eenvoudig. Je drukt het patroon af en knipt deze uit in de gewenste maat. Vervolgens plak je de pagina’s aan elkaar zoals aangegeven op het voorbeeldblad in het PDF en klaar is het patroon.

Wanneer dit een van je eerste projectjes is, raad ik je wel aan om niet te beginnen met het kleinste maatje, omdat het nog best wel even een priegelwerk is om de boorden aan de beide zijdes te naaien.

 

patroon

Facebook Reacties