Omdat mijn zoektocht naar de ideale haarproducten zich eindeloos voortzet, hier de volgende review over enige haarsmeersels. Dit keer een testset van Less is More. Maar is Less ook daadwerkelijk More?

Mijn verwachtingen waren hoog. De producten van het merk Less is More beloven veel. De producten zijn bedacht en ontwikkeld door kapper Hannes Trummer en chemiste/aromatherapiste Doris Brandhuber. Samen zijn ze tot het idee gekomen natuurlijke haarproducten te ontwikkelen. Een soort van back to basic producten zonder de toevoegingen waar veel andere haarproducten vol van zitten.

Op de blog van MissLipgloss las ik een lovende review over de producten van Less is More. Dit moet ik proberen, dacht ik en daarom heb ik me een testset gekocht met daarin:

  • Less is More Mallowsmooth Shampoo 30 ml
  • Less is More Mallowsmooth Conditioner 30 ml
  • Less is More Lavender Smooth Balm 30 ml

Less is More Mallowsmooth

Ik heb voor dit setje gekozen omdat het speciaal is ontwikkeld voor dik, droog en breekbaar haar. Dat zou dus perfect moeten zijn voor mijn haar. De producten beloven je haar minder droog en gladder te maken en het haar te voeden. De Lavender Smooth Balm is voor na het wassen met de Mallowsmooth Shampoo en Conditioner om je haar te ontdoen van klitten, pluis tegen te gaan, je haar te laten glanzen en om het haar zachter te maken.

Ik heb het een aantal keren gebruikt en geef hieronder mijn bevindingen over deze producten.

IMG_20160509_154547

Pluspunten Less is More Mallowsmooth

  • Geen chemische toevoegingen die alleen maar een laagje om je haar creëren waardoor het mooier en glanzender oogt.
  • Ideaal dat je testversies kunt aanschaffen om de producten te testen
  • De Lavender Smooth Balm is een fijne balm om na het wassen te gebruiken. Het neemt de pluis een beetje weg, geeft een frisse geur aan je haar en de balm beschermt je haar tegen de hitte van een föhn of stijltang.

Minpunten Less is More Mallowsmooth

  • De geur vind ik niet erg aangenaam. Het doet me denken aan anti-mug doekjes met alcohol. De Lavender Smooth Balm is dan wel weer iets lekkerder, als je van Lavendel houdt.
  • Voor mijn gevoel heb ik veel nodig. Het schuimt namelijk vrijwel niet en heb het idee dat het daarom niet snel overal komt.
  • Mijn haar blijft erg vet na het wassen met de shampoo en daarom heb ik het gevoel dat het niet echt schoon wordt. Na een paar keer wassen met de Mallowsmooth shampoo heb ik dan toch maar gezondigd door een flinke dosis Head & Shoulders met Appelgeur in mijn haar te gooien. Die shampoo is dan zó heerlijk fris en schuimend. Voelde gelijk weer een stuk schoner!

Aanradertje? Nee, niet bepaald. Ik vind het wel een behoorlijke plus dat er alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt voor de Less is More producten, maar voor mijn haar is het niet effectief.

Wil jij het toch eens proberen? Of misschien één van de andere testproducten. Je kunt het kopen bij de Eco Beauty Shop. Één testflacon kost €6,- of €8,-.

Facebook Reacties