Al lange tijd was ik op zoek naar een mooi naaipatroon voor een breitas, maar het was moeilijk om een goed patroon te vinden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het naaipatroon (of eigenlijk handleiding) van Handmade Mieke. Zij geeft op haar blog een uitgebreide en duidelijke uitleg om de onderstaande breitas te kunnen naaien.

Deze hippe breitas ziet er een stuk moderner uit dan de andere modellen die online kan vinden en daarom ben ik met deze aan de slag gegaan. Ik heb eerst een proefmodel gemaakt met dezelfde afmetingen die Mieke gebruikt in haar patroon, maar ik vind de tas dan toch iets te klein en vierkant. Zelf gebruik ik eigenlijk altijd een magazine met patronen en in deze tas is een magazine lastig weg te stoppen. Daarom heb ik voor de uiteindelijke versie de zijkanten voor de tas verlengt zodat er meer in past. Zelf vind ik het model ook mooier wanneer de tas net even iets hoger is en niet zo vierkant.

Mieke gebruikt in haar omschrijving een vrij stevige Vlieseline, ik heb iets minder stevige Vlieseline gebruikt omdat ik het mooier vind als de tas niet helemaal stijf staat, maar smaken verschillen dus je kan natuurlijk ook gewoon de Vlieseline gebruiken die Mieke geeft in haar omschrijving.

Klik op de knop hieronder om naar de handleiding te gaan voor de handwerktas.

Wil je de tas ook maken in de aangepaste afmetingen? Wijzig dan de lengtes 18,5 en 22,5 cm die je ziet staan in Mieke’s omschrijving onder ‘voorbereiding’ en vergroot deze bijvoorbeeld 10 cm zodat je tas groter wordt in de hoogte.

Facebook Reacties