CREATIEF

Naaipatroon – De poezenhoes

Poezenhoes

Dit grappige idee kwam ik (net even anders) tegen in een Aziatische webshop en dacht dat is nou leuk om zelf te maken! De ogen en voetkussentjes zijn van klittenband, waardoor de een schattige en creatieve sluiting creëert. Ik heb de grootte van het patroon aangepast aan de grootte van de stukjes imitatieleer die je kan kopen bij de Action. De Action verkoopt deze in een verpakking met een meerdere stukken in één verpakking.  Daarvan had ik nog meerdere liggen die ik nu eindelijk eens wilde gebruiken. Wil je de poezenhoes als hoes voor je telefoon? Meet dan even uit of het past voordat je aan de slag gaat, zodat je de breedte nog kunt aanpassen.  Gelukkig zijn er genoeg andere winkels die grotere stukken imitatieleer verkopen 🙂 . Moet de hoes jouw telefoon tegen een flinke stoot beschermen? Gebruik dan bijvoorbeeld vilt (van minimaal 2mm dik) voor het maken van hoes of een kurk stof. Opties genoeg om de poezenhoes helemaal naar wens aan te passen. Hieronder kun je het patroon downloaden en gelijk van start gaan.

Benodigdheden
button_handleiding2
button_stap_1

Knip alle patroondelen uit het patroon en vervolgens uit het imitatieleer en het klittenband. Snijd met een (rol)mes of ander mesje voorzichtig de lijnen uit voor de oren. Gebruik hierbij wel een snijmat of snijplank als onderleggen om je werkplek heel te houden 🙂 .

Naai de kleine delen voor het gezicht en de pootjes met de hand vast. Gebruik hiervoor naaigarens in een gelijke kleur voor een mooi resultaat. 

Stap 3

Naai een zilver glitterpootje vast aan een glad zilver pootje. Hierbij houdt je de goede kanten van de stof aan de buitenzijde en stik je rondom vlak langs de rand.  Herhaal dit voor de andere twee delen. 

Stap 4

Klem de pootjes op de juiste plek vast op de achterkant van het hoesje (met een stofklem, paperclip of wasknijpertje) en stik langs de bovenkant en zijkanten  van de pootjes, vlak langs de rand. Let op dat je niet te dicht bij de onderkant komt, zodat je het pootje nog naar binnen om kunt klappen bij het aan elkaar naaien van de voor- en achterkant.

Stap 5

Leg de voorkant met zilveren glitter op de achterkant (= andere kant van het poezengezicht). Hierbij heb je weer de goede kanten van de patroondelen aan de buitenkant. Stik vervolgens langs de zijkanten en onderkant, op een paar millimeter van de rand.

voor mekaar
Ontdek ook
Facebook Reacties