CREATIEF

Naaipatroon: Jurkje met Ruffle Mouwen

Babyjurkje met stippen

Een schattig en vrij eenvoudig jurkje om te maken. Het patroon is van Puperita en is geschikt voor de maten newborn t/m 10 jaar.
Het patroon download je samen met een handleiding in het Engels, maar door de foto’s bij de stap-voor-stap instructies is het ook prima te volgen als je Engels niet zo fantastisch is.

Babyjurkje minkyHet jurkje is ook goed te maken met twee verschillende, bij elkaar passende tricot stoffen of andere lichte, elastische stoffen. Handig wanneer je nog restjes stof hebt liggen.

Voor het mintgroene met roze jurkje heb ik een felroze boordstof gebruikt, een mintgroene Minky en een lichte jersey met bloemenprint. Je kunt misschien wel zien dat het hier om een van mijn eerste tricot-projectjes gaat, sorry daarvoor 🙂 Voor de onderkant heb ik een hele dunne viscose tricot gebruikt. Dit is echt geen aanrader als je net begint met naaien. De stof is toch net even iets moeilijker af te werken langs de rand dan een wat dikkere tricot stof. Dus.. ben je net begonnen met naaien, kies dan voor een iets dikkere tricot om ergernissen te besparen.

Wat echt super is aan de patronen van Puperita (en ik heb er heel wat omdat ze zo goed te volgen zijn), is de manier waarop de boordstof aangenaaid. In sommige naaipatronen wordt dit zo onhandig en onnodig gecompliceerd gemaakt! Puperita is daarin echt een eye opener van hoe het ook kan.

Babyjurkjes

Voor het blauwe jurkje met stippen heb ik een gestipte katoen tricot gebruikt met een witte boordstof voor de hals. Tricot van katoen is net even stugger en iets dikker als een viscose tricot (zoals de gebloemde van het andere jurkje) en daarom iets makkelijker te naaien. Heb je nog niet veel met tricot genaaid, dan is een katoen tricot misschien goed om mee van start te gaan.

Patroon downloaden?

Je vindt hieronder alleen een link naar de pagina waar je het patroon kunt kopen. Ik geef je de het patroon zelf hier niet (en ook geen foto’s uit het patroon), omdat er echt veel tijd wordt besteed aan het maken van de patronen en het dan ook erg oneerlijk zou zijn als het patroon kosteloos wordt verspreid. Voor een paar euro heb je al een patroon waaraan de maakster lange tijd heeft gewerkt. Die paar euro is het dan ook zeker waard!

Het patroon is te vinden op Etsy. Klik hier om gelijk naar het patroon te gaan. Wil je alle leuke patronen zien van Puperita? Klik dan hier.

Wil je dat schattige mutsje naaien die je ziet op de eerste foto? Hiervoor is een gratis patroon beschikbaar! Je vindt het patroon met instructies hier.

Facebook Reacties