Ik had er nog nooit van gehoord, totdat mijn kapper er over begon: Olaplex. Ik wil zo graag weer een zilver kleurtje in mijn haar, maar de kapper raadt het voor nu af. Waarom?  Mijn haar is als stro.. Het is te erg beschadigd door het vele blonderen en de hitte van mijn stijltang. De oplossing: Olaplex. Althans, volgens de kapper. Neem de Olaplex behandeling en kom over 6 weken weer terug voor een kleurtje, dat is de tip. Dat maakt mij wel heel nieuwsgierig naar dit revolutionaire haarproduct. Wat is het en wat doet het?

Stap 1 en 2 van deze kuur krijg je bij de kapper. Stap 3 van de Olaplex kuur krijg je mee naar huis om de kuur mee af te ronden. Het wordt sinds een jaar ongeveer in Nederland gebruikt bij enkele kappers om beschadigd haar te herstellen en om haarbeschadiging tijdens kleuringen tegen te gaan. Ik dacht gelijk aan een keratinebehandeling. Is dat het? Nee, volgens de kapper is het nergens mee te vergelijken, het is een geheel nieuw product.

Je moet er wel wat voor over hebben.Het is toch wel even ruim €60,- voor alledrie de stappen. Op internet zijn al wel meerdere lovende reacties te vinden met daarin dat het zeker het geld waard is. Ook meerdere Hollywood sterren zweren erbij. Zou het dan echt goed zijn?

Olaplex – Wat doet het? 

Olaplex versterkt de verbroken zwavelbruggen in je haar en verbindt deze opnieuw met elkaar. Ik hoor je al denken ‘zwavelbruggen???’. Zwavelbruggen bepalen hoe jouw haar eruit ziet, of je haar krult of juist niet. Ik ben geen chemist en zal je daarom de werking van chemische producten die invloed hebben op zwavelbruggen besparen. Wat ik wel weet, is dat ook bij permanenten de zwavelbruggen een grote rol spelen. Door het breken en weer aan elkaar klikken van de zwavelbruggen verandert de haarstructuur met als resultaat krullend haar.

Olaplex is speciaal ontwikkeld om nieuwe, of in het dagelijks leven ontstane, haarbeschadiging actief te verhelpen. Met Olaplex No.3 kun je jouw haren, tussen de kappersbezoeken door, vitaal en sterk houden en optimaal voorbereiden voor je volgende salonbehandeling.

Bevindingen na Olaplex No.1 & No2

Wow! Dat is een verschil zeg. Voor mijn kappersbezoek was mijn haar nog pluizig, springerig en droog. Na de behandeling was er vrijwel geen pluisje te bekennen. Mijn haar leek weer gezond. Het glansde en voelde zijdezacht. Maar… voelt je haar niet altijd een stuk fijner aan na een kappersbezoek? Althans, na een bezoek aan een goeie kapper.

IMG_20160514_205842

Bevindingen Olaplex No.3

Om thuis verder te behandelen, heb ik Olaplex No.3 aangeschaft. Deze breng je vóór het wassen aan op handdoekdroog haar. Het is dus niet te vergelijken met een conditioner. De Olaplex Hair Perfector moet je minimaal 10 minuten laten inwerken voor een goed resultaat. Vervolgens uitspoelen en wassen met shampoo en vervolgens conditioner. Ze geven als tip de No.3 een nacht in te laten trekken om het resultaat te verhogen. Dat zal ik ook nog eens proberen dan.

Update: Ik heb No.3 nu een aantal keer gebruikt. Mijn haar voelt nu een stuk zachter. Het pluist alleen nog wel en daarom is een serum nog niet weg te denken. Ook de stijltang moet er bij mij nog weer aan te pas komen, maar ik denk niet dat ik ooit zonder zal kunnen door dat levendige haar van mij :D.

Nieuwsgierig? Er is vast en zeker een kapper bij jou in de buurt die Olaplex ook gebruikt. In ieder geval Kinki Kappers maakt gebruik van het merk, ook bij haarkleuringen om beschadiging van het haar tegen te gaan.  Stap 3 van Olaplex kun je ook online kopen en vind je hier.

 

Heb jij Olaplex al eens geprobeerd? Deel jouw ervaringen hieronder. 

Facebook Reacties