Het ziet eruit als een paar schelpen en je kunt zo door voor zeemeermin, maar hé.. alles voor wat meer comfort aan de torso. Al tijden wilde ik een zelfklevende beha proberen omdat m’n beha soms zo knelt, vooral na een paar uren werken achter de computer of na een maaltijd. Nu denk je natuurlijk, waarom koop je niet gewoon een maatje groter? Werkt vast ook, maar ik wilde gewoon graag weer eens iets nieuws proberen. Leek me heerlijk zo zonder bandjes en sluiting op de rug. Of de plak bh echt zo heerlijk was? Je leest mijn ervaringen hieronder.

Waar koop je de zelfklevende beha?

Om niet gelijk veel uit te geven aan mijn test, heb ik de zelfklevende beha bij H&M gekocht. Bij Hunkemöller kost een plak beha €29,99 en voor een plak beha van het merk MAGIC Bodyfashion betaal je €29,95. De plak bh variant van H&M kost €14,95 en is te koop in de kleuren zwart in huidskleur. Ook heb je de beha in twee vormen. Voor het gemak noem ik ze maar de ‘standaard schelp’ en de ‘schelp met rondingen’. Ik heb de standaard schelp in de kleur zwart.

Mijn eerste indruk van de plak bh van H&M

Wow.. hij kleeft echt. Ik had een soort van siliconen rand verwacht, maar dit is écht een plakvariant met volledig klevende cups. Grappig dingetje: in het midden van de ‘schelpen’ zijn rondjes vrijgehouden van het plakspul, speciaal voor de tepels.

Zelfklevende beha binnenkant

Zo werkt de zelfklevende beha

Je klapt de schelp binnenstebuiten, legt het kleefvrije rondje op je tepel en klapt de schelp weer terug zodat deze vastplakt aan de borst. Dit doe je ook met de tweede schelp en vervolgens klem je ze in het midden aan elkaar met de sluiting.

Voordelen & nadelen van de plak beha

Na meerdere keren dragen ben ik enthousiast over de plakbeha. In het begin is het even wennen, omdat het echt op je borsten geplakt zit en het voelt een beetje alsof je je borsten met tape hebt afgeplakt. De beha went gelukkig erg snel en ik vind het soms echt een verademing om de plak-bh te dragen. Ik kan me wel voorstellen dat de beha niet fijn is als je een grote cup hebt of als je veel moet rennen en actief bezig bent. Met mijn cup B en luiheid is het sowieso geen probleem – hahah.

Niet voor alledaags gebruik

De kleef-beha heeft wel een paar (kleine) nadelen. Zo kan de beha niet in de wasmachine, maar moet je hem kort wassen in een sopje. Het is na een tijdje wel lastig om haartjes en pluisjes te verwijderen. Ook is de plakbeha niet geschikt om de hele dag te dragen. Dit heb ik trouwens wel gedaan, omdat ik gelijk enthousiast aan het plakken ben gegaan zonder de verpakking te lezen en ik heb er geen last van gehad. Wel kan ik me voorstellen dat het geen top idee is om elke dag deze schelpen op je voorgevel te plakken. Bij veel gebruik begint het toch wel een beetje te irriteren, ook omdat je de beha telkens weer van je borsten af moet trekken.

Tip: combineer het afhalen van de bh met een douche voor het slapen gaan. Onder de douche haal je de beha er eenvoudig af en kan je hem ook gelijk wassen.

Wanneer het erg warm is en je veel zweet, begint de beha een beetje los te laten. Dit trouwens niet zó erg dat hij ineens op de grond valt. Ik heb hem ook gebruikt op de tropisch warme dagen deze zomer en geen moment gehad dat ik dacht van ‘oei, nu wordt het gevaarlijk’. Die dagen was hij juist perfect voor onder de zomerse kleding, want je ziet geen bandjes en het past dan ook onder alle zomerse topjes en jurkjes, ideaal!

Kortom…een fijne beha ter afwisseling van de normale beha, maar gebruik hem met mate!

Facebook Reacties