Weet je nog? De tijd dat men spontane foto’s van elkaar maakte? De tijd dat je de filters niet voor het uitkiezen had? Waar is die tijd gebleven?!

Ingestudeerde Shots

Die foto’s waren toch veel leuker dan al die gemaakte plaatjes met filters waarbij elke cyste kan worden omgetoverd tot een perzikhuidje? Vroeger – zeg maar zo’n 4 jaar geleden nog – was het leuk om foto’s terug te kijken door die foto’s die net even fout getimed waren of die net even teveel verhulden. We kunnen nu, door de hedendaagse overdosis aan selfies, toch wel vaststellen dat ‘perfecte foto’s’ he-le-maal niet zo leuk zijn en eigenlijk meer in de buurt komen van uitermate saai. Meisjes met overal dezelfde, ingestudeerde lach of duckface en kerels in stoere poses met hun spieren strak in de plooi, wat een lauwe hap!

Terug naar echte herinneringen

Laten we weer een stap teruggaan in de tijd. Een tijd waarin niet om de havenklap een smartphone uit de tas wordt gehaald om een reeks aan selfies te schieten voor een puike foto, zodat je later weer kunt lachen om foto’s en ├ęchte herinneringen ophaalt i.p.v. tijdelijke perfectie, gemaakt voor het moment. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het fout is om af en toe eens een foto te maken van jezelf (met of zonder anderen), maar laten we dat allemaal weer eens met mate doen en niet bij elke poep of scheet (of detox maaltijd) . Niet alles wat we doen hoeft vastgelegd te worden op de mooist mogelijke manier om anderen te laten zien dat het leven aan niets ontbreekt. Niet alles hoeft perfect te zijn, want laten we eerlijk zijn; perfect is ook maar saai.

 

 

Facebook Reacties