ETEN

Etepetete – Box met groente & fruit

Wekenlang heb ik getwijfeld en uiteindelijk heb ik hem besteld; de Etepetete Box met groente en fruit.

Box met alleen maar bio

Je kent die boxen wel van HelloFresh en Marley Spoon. Deze box is net even anders, want in deze box vind je alleen maar groente en fruit. En wat voor groente en fruit…

Krom of te klein? Doet er niet toe!

De boxen worden samengesteld uit groente en fruit die niet goed genoeg zijn voor een plaatsje in de supermarkt. Als de vorm ook maar een beetje afwijkt van het ideaalbeeld, hoort het blijkbaar al niet meer thuis in de schappen en het is natuurlijk onzin om producten die net even anders zijn weg te gooien. Goed idee om uit deze producten mooie boxen samen te stellen!

Koopje?

Nu denk je misschien: ‘dan zijn die boxen vast heul goedkoop?!’. Nee, om de prijzen voor boeren eerlijk te houden, worden normale prijzen berekend. En natuurlijk willen de mensen bij Etepetete er ook wat aan verdienen. Voor mijn eerste box heb ik een kortingscode gebruikt om €6,- korting te ontvangen, maar normaal gesproken betaal je voor de Mix-Box €23,- per box. Je kunt ervoor kiezen wekelijks een doos te ontvangen of eenmaal per twee weken. Ik koos voor het laatste. Wekelijks vind ik toch net iets te prijzig. Naast de Mix-Box heb je ook nog een box met alleen groente en een box met alleen fruit. De boxen zijn er ook nog in een grotere familie-variant. De normale variant is bestemd voor 1-2 personen.

Daar is hij dan: mijn eerste Etepetete box!

Vandaag heb ik hem dan eindelijk ontvangen: mijn eerste Etepetete Mix-Box. Ik had een iets grotere doos verwacht, maar alsnog was ik blij verrast bij het openmaken van de doos. De doos is netjes ingedeeld en de inhoud is erg gevarieerd. Hieronder een foto van wat ik aantrof bij het openmaken van de doos.

etepetete groentebox

Ziet dat er niet kleurrijk uit? Je krijgt trouwens dezelfde dag nog een mailtje met een linkje naar de pagina met de inhoudslijsten van alle boxen. In deze lijsten vind je ook de herkomst van de producten en bij meerdere producten staat ook de reden van afkeuring vermeld. Ik zal je hieronder even precies vertellen wat in mijn box zat en de reden van afkeuring als deze erbij stond.

Inhoud Etepetete Mix-Box

 • 2 appels
 • Aubergine – Fout in schil
 • 3 Avocado’s – Fout in schil (die ik niet zie, maar de avocado’s zijn wel heel schattig klein)
 • Champignons – Steeltjes missen
 • Venkel – Buitenste laag beschadigd
 • Grapefruit – Te klein
 • 2 komkommers – Zijn scheef
 • Wortelen – Staat niets bij, maar het gaat vast om de vorm
 • 4 aardappelen- Staat niets bij, maar ook hier gaat het vast om de vorm
 • 3 kiwi’s – Staat niets bij, maar ze zijn vrij klein en één is wat scheef
 • 2 nectarines
 • 4 Sinaasappelen – Beschadiging in schil (echt bijna niks te zien)
 • 2 puntpaprika’s – Kleur en vorm niet perfect
 • Citroen – Beschadiging in schil (ook hier bijna niets te zien)

Het enige waar ik iets meer van had verwacht te krijgen is aardappelen. Deze 4 zijn misschien net genoeg voor 1 maaltijd. Verder vind ik de doos wel goed en gevarieerd genoeg gevuld voor de prijs.

etepetete box avocado

Er zat ook nog een recept in de box. Een origineel recept vol kleur, maar je hebt er wel veel ingrediënten voor nodig. Als dat altijd het geval is, is dat wel een nadeel. Misschien variëren ze juist wel heel erg met recepten en ontvang ik volgende keer juist een simpele, ik wacht het vol spanning af. Ik ga het recept zeker wel een keer proberen!

Sorry jongens,

want hier komt grote nadeel aan Etepetete: het is alleen nog maar beschikbaar in Duitsland en er wordt ook alleen binnen Duitsland geleverd. Ik gok dat het niet heel lang duurt voordat de Nederlandse versie online gaat. Dit willen we in Nederland toch ook?? 

Facebook Reacties