Net als dat moeders niet praten over de nadelige, schaamtelijke aspecten van een bevalling, hebben vrouwen het nooit over de smakeloze situaties waarin je je kan bevinden bij het gebruiken van tampons. Een tampon is dan in de ogen van velen een stuk frisser dan maandverband, maar ook met een tampon valt wel wat te beleven. Ze kunnen leiden tot ongemakkelijke, herkenbare situaties..

1. Brak wakker worden met een tampon, of toch niet?

Zo’n nacht dat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken en de volgende dag, als je met je brakke bek je bed uit strompelt, denk ‘ooh shit ik heb al veul te lang een tampon in’. Je herinnert je op zo’n moment een verhaal uit het tijdschrift de Fancy waarin werd vertelt dat je doodziek kan worden van een tampon die je langer dan acht uur in hebt. Met je bonkende hoofd ga je daarom naar de wc om de tampon alsnog te vervangen, maar tot je verbazing is er geen touwtje te bekennen. Heb je dan toch die nacht nog om je OB’tje gedacht?? Omdat je geen risico wilt lopen, check je dus in alle hoeken en gaten om er maar zeker van te zijn dat er daadwerkelijk toch niet ergens een tampon zit verstopt, om vervolgens vast te stellen dat je dus netjes met je dronken hoofd nog aan alles hebt gedacht. Heel fijn….

2.  Draad in de bilnaad

Do I need to say more???

 

3. Plasticgezeik

Dat je dan eindelijk, zonder dat je collega’s het in de smiezen hebben gehad, een tampon uit je tas hebt gevist om vervolgens in je broekzak weg te stoppen. Op weg gaat naar de wc. Daar de tampon uit het plastic wilt halen, maar…het plastic wil niet los!!! Dat je dan alleen dat stukje plastic in je hand hebt waarmee je de tampon ‘eenvoudig’ uit het plastic kan halen. Dan heb je nog die nieuwe plastic hulsjes. Die waarbij je beide kanten in tegengestelde richtingen moet draaien. Dat je die hele tampon al naar de filistijnen hebt geholpen, voordat dat plasticje ein-de-lijk in tweeën scheurt. Het gebeurt dan niet vaak, maar als het zover is, kun je dus weer opnieuw naar je tas om nog een tampon tevoorschijn te toveren en al je collega’s heus wel zien dat het weer jouw tijd is. Top!

4. Trektouwtje

Het moment dat je erachter komt dat je tampon toch niet goed zit en het bij elke stap die je zet voelt alsof er iemand aan het touwtje trekt. Uiteraard ook op een moment dat je net onderweg bent en niet even snel de wc in kan hupsen en je wel ongemakkelijk moet doorlopen. Een beetje hetzelfde gevoel bekruipt je dan als wanneer een kort sokje langzaam van je hak afzakt tijdens het lopen. Irritatielevel: hoog.

Wat hebben mannen het toch weer makkelijk…

Facebook Reacties