Niet alleen (dwars)bomen zijn een veelvoorkomende reden voor burenruzies. Huisdieren staan zeker weten ook hoog in het lijstje met oorzaken van burenruzies. Nu snap ik dat je als buren af en toe wat onenigheid kan hebben, maar er zijn mensen die het graag een tikkeltje overdrijven…

Nu heb ik het niet over mijn eigen buren die ook graag komen klagen over onze ‘terrorkat’, nee, vandaag las ik dat het nog veel erger kan. Een wat oudere vrouw is met een gezicht vol hondenpoep het politiebureau binnengestormd om aangifte te doen tegen haar buurman. Deze buurman en zijn drie hondjes zouden haar te weinig ruimte hebben gegeven tijdens het passeren, waarna ze een hondje opgepakt en weggeslingerd zou hebben. Hij smeerde vervolgens het zakje met hondenpoep dat hij in zijn hand had uit op het gezicht van zijn buurvrouw. De vrouw ontkent overigens dat ze met honden heeft geslingerd en de man ontkent op zijn beurt opzettelijk met hondenpoep te hebben gesmeerd.

Dergelijke situaties komen voort uit burenruzies die al jaren spelen. Ook het bovenstaande verhaal is een gevolg van een acht jaar lange burenruzie. Net als bij het televisieprogramma De Rijdende Rechter slaan de ruzies helemaal nergens op en komt het er vaak op neer dat in ieder geval één van de partijen niet (meer) werkt en nergens meer plezier in lijkt te hebben waardoor de buren niets meer goed kunnen doen. Een stukje jaloezie, een beetje verveling en veel opgekropte irritatie wordt dan geuit op de buren waar het gras groener lijkt te zijn. Na een misstap, als die überhaupt is gemaakt, kunnen die buren natuurlijk niets meer goed doen.

Ik hoop nooit zo te worden en altijd genoeg om de oren te hebben, waardoor ik mijn tijd niet wil voldoen met klagen op anderen. Volgens mij moet dat voor iedereen met een passie wel goed komen. Zo lang je passies nog groter zijn dan de dingen die gebeuren om je heen, hoef je ook niet te beginnen met zuurpruimen op de buren.

Facebook Reacties